6 februari, 2018

Yogaresa till Kroatien

Yogaresa till hälsans ö Losinj i Kroatien, flyg från Karlstad 14 – 21 maj 2019       

Boka dig här

Välkommen att följa med oss på en yogaresa till Losinj, hälsans ö i vackra Kroatien. Nivån passar nybörjare och mer erfarna yogautövare. I lugn och trygg miljö kommer du under ledning av Anette och Veronica guidas i ashtanga vinyasa yoga (även kallad ashtangayoga)/ Mysore-style, yinyoga, meditation och andningsövningar.

Har du inte tränat yoga tidigare får du lära dig ashtangayoga från grunden. Du som har erfarenhet och praktiserar Mysore-style kommer att kunna fördjupa din träning. Yogapassen hålls i vårt fina yogarum på hotellet och meditationen utomhus vid havet.

Varmt välkomna till en vecka fylld av glädje, värme och gemenskap.

 


Anette & Veronica

Ashtangayoga är en dynamisk yogaform.  Det som utmärker yogaformen är positionen, den ljudliga andningen och blickfokuset. Allt i syfte att rena kroppen, nervsystemet och sinnet. Positionerna utförs i en förutbestämd ordning, som pärlor på ett halsband där varje rörelse binds ihop med nästa genom andningen.

Stillhet, närvaro och frid, är ord som beskriver yinyoga.  En lugn meditativ yogaform som utförs sittande eller liggande i flera minuter i varje position med hjälp av kuddar, klossar och filtar för att underlätta för kroppen att slappna av. Syftet är att komma åt den djupt liggande bindväven runt leder och ligament för att öka rörligheten i höfter, bäcken och nedre delen av ryggen.  I positionerna praktiserar du medveten närvaro, observerar vad som händer i kroppen, fysiskt och mentalt och tränar kroppen att slappna av.

Meditation betyder stilla eftertanke, reflektion och liknar vårt sömnläge när det gäller frekvens och amplitud, som att sova fast man är vaken. Det finns flera olika meditationstekniker vilka alla syftar till att stilla sinnet, det vill säga de tankar som hela tiden upptar vår hjärna.  Det handlar inte om att bli någon annan utan att acceptera och bli vän med dig själv.

Program under veckan
06.30 – 08.30 Ashtangayoga ledd klass och Mysore-style
08.30 – 10.00 Frukost
10.00 – 16.00 Egen tid för lunch, promenader, sol och bad
17.00 – 19.00 Yinyoga, filosofi eller teknikpass
19.00 – 21.00 Middag
21.00 – 21.30 Meditation

Observera att programmet kan komma att ändras.

Resans pris 11 990 SEK 14–21 maj 2019. Vill du ha eget boende så tillkommer 2 500 SEK

Boka dig här

I resan ingår flyg, transfer, fyrstjärnigt hotell vid havet, del i dubbelrum med park vy och balkong, halvpension (frukostbuffé och middagsbuffé/middag), dryck ingår inte i priset, AC, trådlöst internet och 2 yogapass per dag + meditation och andningsövningar.

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig!

Gäller det frågor om flygresan och boendet kontakta: info@travea.se

Saknar du en rumskamrat? Maila info@travea.se så hjälper vi dig att finna någon att bo med.

Gäller det frågor om yoga kontakta:
Anette Höljö Polleryd, tfn. 0707-353244,  info@ayk.se

OM HOTELL PUNTA
Losinj är en ö som ligger i den kroatiska övärlden en bit söder om den stora halvön Istrien. Till ön Losinj kommer man med flyg till Rijeka vidare med buss och båt via ön Krk. Losinj kallas för ”Hälsans Ö” för luftens välgörande och läkande egenskaper.

Ön har ett milt klimat med vintergrön vegetation. Det finns växter som myrten, stenek, lagerblad och tallskogar. Ön har ca 2600 soltimmar och en genomsnittlig sommartemperatur på 24 grader. Det är lätt att vandra runt ön antingen på de anlagda promenadstråken ca 220 km längs vattnet eller i skogen.

Vi bor på det fyrstjärniga hotellet Punta som ligger på en höjd ett stenkast från den charmiga byn Veli Losinj. Veli Losinj är mycket liten men otroligt pittoresk fiskeby med småbåtshamn som sträcker sig lång upp i byn. Här finns flera restauranger längs hamnen, caféer, livsmedelsaffär och fiskhandel.

På Losinj badar du från anlagda badterrasser eller badvikar med stora klippor. På ön finns en liten stad, Mali Losinj samt flera mindre byar. Den charmigaste av alla är Veli Losinj som ligger ett stenkast från vårt hotell Punta.

Hotell Punta är ett trevligt 4-stjärnigt hotell med stora bekväma, fräscha rum. Hotellet ligger på en grön platå vid havet med vacker utsikt över havet och staden Veli Losinjs hamn.

Hotellet har en inomhuspool med uppvärmt havsvatten, jacuzzi, bubbelpool, massageduschar, finsk bastu, vanlig bastu och gym. Det finns även en fin SPA-avdelning där du kan boka massage och olika skönhetsbehandlingar (ingår inte i priset).

Utomhus finns det ett gym, saltvattenpooler varav en 50 meters bassäng, inbjudande och badvänliga klippor, plana ytor för solbad med parasoller och solstolar. Du kan hyra cyklar, tennisbanor, eller klättra på en konstgjord vägg (ingår inte i priset).

Varje rum har egen dusch eller badkar med park vy och balkong. I rummen finns luftkonditionering, telefon, satellit TV, internet, minibar, säkerhetsskåp, morgonrock, tofflor, hårtork, samt badväska med badhanddukar. Det finns trådlöst internet på hela hotellet.

Restaurangen Levante på hotellet har ett stort utbud av olika inhemska som såväl internationella delikatesser med ett urval av goda viner. Har du speciella krav är personalen hjälpsam oavsett om det handlar om vegetarisk meny eller matintolerans. I Stilla Loungebaren serveras uppfriskande drinkar. Poolbaren Luna erbjuder också snacks och mat och på stranden kan man få en uppfriskning på Fruitland. Med utsikt över Veli Losinj ligger hotellets à la carte restaurang Punta där vi kommer att äta vår välkomstmiddag.

OM ANETTE 
Anette är grundare av Ashtanga Yoga Karlstad och har mer än 15 års erfarenhet av att praktisera och att undervisa i ashtangayoga, yinyoga och meditation. Hon fortbildar sig regelbundet hos såväl nationella som internationella yogalärare. Bland annat Petri Räisänen, Richard Freeman, Olle Bengtström, Maria Boox, Sharath R. Jois, David Keil, John Scott m fl. Hon varit några gånger i Indien och praktiserat för bland annat Saraswati Jois och Vinay Kumar. Efter att ha deltagit i retreat i tystnad med Sarah Powers, fick meditation ett större utrymme i hennes liv. Hon har deltagit i 10 dagars Vipassana retreat enligt Goenka och praktiserar regelbundet den formen.

Anette är utbildad personalvetare och taktil massör. Hon har arbetat inom flera olika branscher och har lång erfarenhet av utbildning och personlig utveckling.

”För mig är yoga och meditation ett sätt att komma hem till mig själv. Att få kontakt med mitt inre, den delen där allt är okej, en känsla av frid. Min första upplevelse av yoga var känslan när jag landade i kroppen. Jag flyttade fokus från att vara fylld av tankar till att känna. Yoga gör mig glad, lugn och tillfreds med livet.”

OM VERONICA
Veronica har praktiserat yoga av och till de senaste tio åren men det var först när hon kom i kontakt med ashtangayoga för två år sedan som hon började utöva regelbundet. Sedan dess har hon praktiserat för flera olika lärare, både svenska och internationella. 2016 gick hon en kortare teacher training för Manju Pattabhi Jois och hösten 2017 genomförde hon en 200 hr teacher training i ashtangayoga och vinyasa flow i Indien.

Veronica är utbildad lärare och beteendevetare och har i flera år arbetat med utbildning.

”För mig har yogan blivit ett sätt att hitta ett inre lugn, samtidigt som den ständigt utmanar och utvecklar mig både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Oavsett hur jag känner mig när jag kliver på mattan så är jag alltid lugnare, gladare och mer tillfreds efter ett yogapass. Det är fantastiskt vad som börjar hända när kropp, sinne och andning arbetar i samma riktning!”

Veronica går som elev hos Anette och undervisar i ashtangayoga och yinyoga.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*