1 november, 2018

Yoga Sutras på svenska= sant

Äntligen kommer Måns Broo ut med en svensk översättning av Patanjalis Yoga Sutra, som vi har längtat! Måns berättar om den mer än 1500 år gamla skriften som beskriver vad yoga är och hur vi genom förståelse och medvetenhet kan utvecklas som människa, medmänniska och mycket mer. Berättelser/teori varvas med meditation och recitation.

Trots att Patanjalis Yoga-sutra är en text som har mer än 1500 år på nacken är den fortfarande högst dagsaktuell. Detta är det bärande temat för denna kurs, som introducerar denna text, både vad gäller dess bakgrund, format och centrala tankegångar, men på ett sätt som hela tiden kopplas både till vårt eget yogautövande och till vårt dagliga liv. Under två dagar kommer vi att prata om texten men också illustrera dess lärdomar med hjälp av olika slags övningar, i synnerhet meditationer (dhyana) och yogisk högläsning (”chanting” eller svadhyaya).

Kursen kräver inga förkunskaper utan riktar sig till alla med ett intresse för yoga som sträcker sig också utanför yogamattans kant.

Jag kommer ta hem ett antal exemplar av Yoga Sutra till er som deltar i workshopen. Vill du köpa ett ex och få det signerat av Måns under helgen så meddelar du det genom att skicka ett mail till info@ayk.se. Boken kostar 180 kr.

OM MÅNS BROO
Kursen hålls av FD Måns Broo, lektor i religionsvetenskap vid Åbo Akademi, Finland. Måns är också chefredaktör för Ananda, Finlands ledande yogatidskrift, och kommer i januari 2019 ut med en svensk översättning av Yoga-sutra. Till hans tidigare böcker hör De tidiga upanisaderna (Nya Doxa 2005, med Martin Gansten) och Hinduismens heliga skrifter (Atlantis 2010).

PROGRAM under helgen

Lördag 30/3
09:00-12:00 Föreläsning varvat med recitation och meditation
12:00-13:30 Lunch
13:30-16:30 Föreläsning varvat med recitation och meditation


Söndag 31/3
08:30-11:30 Föreläsning varvat med recitation och meditation
11:30-13:00 Lunch
13:00-16:00 Föreläsning varvat med recitation och meditation

Pris: Bokad plats = betalning 1 650 SEK (bindande men ej personlig)

Boka dig här

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*