12 juli, 2016

Yoga första gången

Roligt att du är nyfiken på yoga!

Det bästa sättet att veta hur det känns är att komma och testa en klass. Det räcker inte med att läsa om yoga utan du måste få känslan i kroppen.

En yogautövare ser inte ut på något speciellt sätt utan finns i alla former och skepnader, unga och gamla, män och kvinnor, viga och stela, korta och långa, tjocka och smala, svaga och starka. Det fina med yoga är att alla tränar efter sin egen förmåga. Det är absolut ingen tävling.

Ashtanga vinyasa yoga är en härlig yogaform där du tränar rörelser efter en förutbestämd ordning som synkroniseras med din andning. Den speciella andningstekniken skapar mycket värme i kroppen och gör att du svettas, vilket är hela poängen så att du kan utföra positionerna säkert.

Andningen och rörelserna gör kroppen smidig och stark, inifrån och ut. Dina verktyg i yogan är andning, position, kroppslås och blickfokus, vilka gör dig närvarande, fokuserad, medveten och ödmjuk. Andas, svettas och håll fokus så tränar du sinnet och kroppen samtidigt.

Yinyoga är en lugn form av yoga. Här tränar du sinnet och smidighet genom att sitta still i olika positioner mellan 3-5 minuter. Det kan vara en utmaning att sitta still när kroppen värker och huvudet är fullt av tankar. Kom och möt dig själv där du befinner dig på yogamattan.

Allt handlar om din attityd till det du gör. Yogan lär dig hur sinnet och kroppen fungerar så att du kan vara snäll mot dig själv. Förbered dig gärna innan genom att läsa ”vad du bör tänka på när du yogar hos oss”. Bekanta dig med andningen, positionerna och låt yogan ta sin tid.

Varmt välkommen in i yogans värld, ta det inte så allvarligt, le, det är bara yoga.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*