17 november, 2017

Yoga för musikhjälpen


Barn är inte till salu!

Varje minut säljs fyra barn i sexhandel världen över. En del barn som lever i fattigdom tvingas bidra till familjens försörjning och att sälja sin kropp kan ibland vara det enda alternativet.

Bidrag från Musikhjälpen kan gå till projekt som arbetar preventivt med att utbilda barn och unga i sina rättigheter, så kallade barnambassadörer, som sedan kan sprida kunskapen vidare till andra barn. De insamlade pengarna kan gå till rehabilitering av barn som lyckats ta sig ur sexhandeln; till exempel praktiska saker som ett kit med kläder och hygienartiklar efter att ett barn har blivit räddat, eller till en medicinsk undersökning och psykologhjälp.

Lördagen 16 dec kl.14.00–15.30 

Yogar vi för Musikhjälpen på Ashtanga Yoga Karlstad. Ett lugnt yinyogapass som avslutas med en ledd avslappning.

Boka din plats här!

Pris: 100 kr eller valfritt belopp över 100 kr som betalas genom ett bidrag till vår digitala bössa ”Ashtanga Yoga Karlstad” på:

http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/ashtanga-yoga-karlstad

Har du inte möjlighet att vara med och yoga men ändå vill bidra till insamlingen, är du varmt välkommen att skänka valfritt belopp. Insamlingen är igång redan nu!

Vad räcker pengarna till?
Runt 100 kr kan räcka till en timmes psykologhjälp i samband med en räddningsinsats.
Runt 150 kr kan räcka till en månads skolgång för att åter komma in i samhället.
Runt 500 kr kan räcka till ett kit med kläder, hygienartiklar och en medicinsk undersökning efter att ett barn räddats från sexhandeln.
Runt 1000 kr kan räcka till att utbilda barnambassadörer som lär sig om sina rättigheter för att sedan kunna sprida kunskapen vidare.
Runt 20 000 kr kan räcka till att hålla igång en internet- och telefonhotline i Kambodja där allmänheten kan rapportera misstänkt barnsexhandel under ett år.
Runt 100 000 kr kan räcka till att tre socialarbetare i Kambodja har möjlighet att hjälpa de barn som räddats ur sexhandeln under ett år.