27 november, 2017

Ashtanga yoga för stela män

Ashtanga yoga är en fysisk och dynamisk yogaform. Ashtangasystemet består av olika serier av asanas (positioner) som man lär sig en efter en, position efter position.  Rörelserna utförs i ett flöde och binds ihop till sekvenser med hjälp av andetaget. Syftet med att göra samma positioner i samma ordning varje gång man tränar är att de fysiska rörelserna efter hand blir en meditation i rörelse. Förutom att man stärker kroppen och gör den smidigare stillar man också sinnet.

Även om ashtanga yogan vid första anblick kan verka svår och avancerad så finns det alltid anpassningar att göra för alla positioner. I traditionell mysore-style lär man sig en position i taget, vilket ger möjlighet att modifiera rörelsen efter sin egen kropp och sina egna förutsättningar.

Måndag 28 oktober startar vi nästa omgång av våra ”Ashtanga yoga för stela män”-kurser. En introduktionskurs och en fortsättningskurs, båda med inriktning på mysore. Den här omgången kommer kurserna vara delvis sammanslagna. Om du går introduktionskursen kommer första timmen vara genomgång och teori där du introduceras till de inledande positionerna i ashtanga yogans första serie.

Du som går fortsättningskursen ansluter till introgruppen och vi startar då vår mysoreträning tillsammans. Ibland är delar av klassen ledd, annars tränar vi mysore-style där du får möjlighet att utvecklas och gå vidare i serien i ditt eget tempo.  

Introkurs– ingen erfarenhet krävs
Kursstart: Måndag 28 oktober, kl.18.00- 19.00 (genomgång)
kl.19.00-19.45 (mysore-style)
Pris: 650 kr, 4 ggr. 75 min

Fortsättningskurs– erfarenhet krävs
Kursstart: Måndag 28 oktober,  kl.19.00-20.30 (mysore-styel)
Pris: 1 250 kr, 8 ggr. 75 min
Drop-in i mån av plats

Boka dig här

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*