11 december, 2019

Yin och ashtanga yoga – grundkurs för stela män

Vi fortsätter med vårt populära koncept ”Yoga för stela män” även under våren 2020. Den här kursomgången blir det en mix av ashtanga yoga och yin yoga. Kursen är på grundnivå och du som deltar kommer på ett lugnt sätt introduceras till de här båda yogaformerna. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs för att kunna delta i kursen.

Yin yoga låter oss träna på att sakta ner tempot i våra liv, samtidigt som vi ökar rörligheten i kroppen. Det är en lugn yogaform med inslag av mindfulness. När man utövar yin yoga går man in i olika sittande och liggande positioner och stannar i dem en längre stund, vanligtvis mellan 3–5 minuter. Fokus ligger på avslappning och att stilla tankarna, vilket kan vara utmanande när musklerna ömmar och huvudet är fullt av tankar. Vi tränar på att bli närvarande i det som sker och vi mjukar upp och ökar rörlighet i bindväv, ligament och leder.

Ashtanga yoga är en dynamisk yogaform där man gör olika positioner i ett flöde utifrån en förutbestämd serie. Positionerna görs i takt med andetaget. Syftet med att göra en bestämd serie positioner varje gång man tränar är att de fysiska rörelserna efterhand blir till en meditation i rörelse. Förutom att man stärker kroppen och gör den smidigare stillar man också sinnet.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*