10 april, 2017

Trauma sensitiv yoga & dans

Välkommen till en workshop i Trauma sensitiv yoga & dans med Josefin Wikström

Vad är ett trauma? Hur påverkar traumatisk stress kroppen och hjärnan? Hur kan yoga och dans hjälpa?

Josefin går igenom enklare tekniker från terapeutisk yoga och dansterapi som kan användas för alla som upplever inre oro och kronisk stress. Workshopen vänder sig till dig som är i kontakt med barn eller vuxna och som bär på komplexa trauman och/eller posttraumatiskt stress syndrom. Inga tidigare yoga eller dans erfarenheter krävs.

Lördag 28 oktober
08.30 – 10.00   Prison yoga, fysisk yogaklass En fysisk mindfulnessbaserad yogaklass som inriktar sig mot att återetablera en känsla i kroppens uttryck samt förlösa negativ traumatisk stress i den fysiska kroppen, nervsystemet och sinnet. Ett traumaanpassat program med en blandning av fysisk utmaning, andningsövningar, dansrörelser och guidad avslappning

10.30 – 12.30   Föredrag om hjärnan, nervsystemet och fysiska tekniker
En föreläsning om metoder och tekniker som passar alla som arbetar med människor som varit utsatta för traumatiska upplevelser eller kronisk stress. Studier visar att en majoritet av de intagna i världens fängelser har i någon form blivit utsatta för ett trauma i sin barndom eller i vuxen ålder. Trauman som att ha blivit övergiven, hemlöshet, våld i hemmet, drogmissbruk, bevittnat våld samt blivit utsatta för sexuella övergrepp. Prison Yoga Project använder sig av traumaanpassade evidensbaserade tekniker för att återetablera en känsla av trygghet, kontroll och frihet i den egna kroppen.

12.30 – 14.00   Paus för lunch

14.00 – 15.30   Bollywood Movement
Upplev Indisk Bollywooddans i sin roligaste form ” Pagal Style” crazy style med stora härliga rörelser till den senaste musiken från Indiens filmindustri. Vi går igenom enkla grundsteg och närmar oss en enkel koreografi, det bästa med denna typ av dans att det ska gärna bli lite fel! Ledordet är GLÄDJE! Detta är en dansform som passar stora som små klassen är intensiv så var beredd på att svettas med ett stort leende, skönast är att dansa barfota. Knyt turbanen och vaxa mustaschen och dansa som om du har vunnit på lotto! se på den här videon

Plats: Ashtanga Yoga Karlstad, Sundbergsgatan 12 A, Herrhagen, Karlstad
Pris: 1000 SEK
I mån av plats kan du boka dig på enstaka klasser 375 SEK per klass

Boka dig här

Kursledare är Josefin Wikström som har många års erfarenhet av att arbeta med barn och vuxna som genomgått trauma både i Indien och i Sverige. Kursen är utformad utifrån hennes eget praktiska arbete och upplevelser av att yoga och dans är metoder som är oerhört enkla, effektiva och glädjefyllda och kan användas av alla.

Josefin är färdigutbildad i augusti 2017 genom The trauma institute i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D. som är en ledande auktoritet inom traumaforskning. I hennes utbildningar ingår även traumasensitiv yoga ledd av David Emerson och via ett flertal utbildningar med James Fox, grundare av The prison yoga project USA.

Just nu går Josefin en tvåårig fördjupning vid The minded institute i London för att bli licencerad yogaterapeut med specialinriktning mot psykiatriska diagnoser. Josefin har även producerat de nya traumasensitiva yogamanualerna för Kriminalvården och för The Prison Yoga Project i USA. Hon arbetar regelbundet på Hinsebergsanstalten med yoga och dans för de intagna.

Josefin är registrerad som erfaren yogalärare e-RYT och licenserad vidareutbildare YACEP, RCYS. Läs mer om Josefin på www.kavaivalyayoga.info, www.askersundyoga.com

Lyssna på en intervju med Josefin

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*