10 juni, 2019

Optimum-metoden

Balansera din kropp med enkla övningar som stärker den naturliga hållningen enligt Optimum-metoden.

Har du problem med axlar, nacke, rygg, knän etc. kan det bero på att de posturala musklerna= inre hållningsmusklerna inte gör sitt jobb och kompenserar med andra muskler.  När en muskel kompenserar, dvs. arbetar mer än den är ämnad att göra, kommer den till slut att bli överbelastad och säga ifrån i form av smärta. När kroppen är i optimal balans innebär det att muskulaturen håller kroppen i rätt position och att rätt muskler aktiveras i både rörelse och vila.

I kursen gör vi enkla rörelser i lugnt tempo för aktivera och stärka de posturala musklerna dvs. det naturliga hållningssystemet och fokuserar på de vanligaste obalanserna i kroppen. Genom att du blir medveten om hur du ligger, sitter, står och går kan du släppa på spänningar och obalanser i kroppen.

Det handlar inte om att “styrketräna” hållningsmusklerna, utan att få dem att aktiveras av sig självt. Fokus i kursen ligger på medvetenhet i andning och rörelse och att få kroppen att använda rätt muskler både när du är stilla och i vila. Kursen kräver ingen erfarenhet är skonsam och passar de flesta även dig som har skador eller har ont.
Läs mer om postural träning på www.optimum-metoden.se

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*