31 oktober, 2019

Om oss

Anette -  lärare

Om mig
Jag är grundare av Ashtanga Yoga Karlstad och driver idag företaget tillsammans med Veronica.

Jag har alltid intresserat mig för personlig utveckling, vad som finns under ytan. Yoga kom jag i kontakt med första gången när jag flyttade till Irland 1999. Jag hade under flera år haft ett högt tempo med studier, arbete och mamma till två barn. Det var en befrielse att äntligen hitta ett verktyg som kunde hjälpa mig att slappna av och förstå skillnaden mellan att vara avslappnad och högt uppe i varv.

Den första yogaklassen jag deltog i var 2 timmar lång. Klassen började med kroppscanning sedan fysisk Iyengaryoga och avslutades med guidad avslappning. Upplevelse av den klassen var helt magisk, jag kommer väl ihåg känslan när jag landade i kroppen, helt närvarande och slut samtidigt och jag har ingen aning om hur jag tog mig hem…. hela mitt fokus hade flyttats från att tänka till att vara, till att känna.

Jag fastnade för ashtanga yogan som hjälpte mig att bli av med min rastlösa energi och ashtanga yoga är fortfarande min dagliga träning. Mitt första retreat i tystnad var med Sarah Powers 2011. Det gav mersmak och meditation fick ett allt större utrymme i min träning. 2012 deltog i ett 10 dagars Vipassana retreat enligt Goenka och praktiserar nu den formen regelbundet.

Yogan är närvarande i allt jag gör idag. Att ställa sig på yogamattan eller sätta sig på meditationskudden varje dag stärker mig fysiskt och mentalt. Det är ett sätt för mig att ständigt komma tillbaka till mig själv. En påminnelse om vad som pågår inom mig och vad som är viktigt i livet.

Utbildning

Jag började praktisera yoga 2000 på Irland och har undervisat i yoga sedan 2002. Jag har genom åren regelbundet åkt på workshops och retreat i Sverige och utomlands för olika lärare, såväl nationella som internationella inom ashtanga yoga, pranayama och meditation. Några gånger har jag varit i Indien bl. a i ashtanga yogans hemstad Mysore där jag hade förmånen att praktisera för Saraswati Jois och Vinay Kumar.

1998– Personalvetare med inriktning mot företagsekonomi fil.kand. Karlstads universitet
2003– 180h Teacher training Poweryoga för Ulrica Norberg och Beryl Bender Birch, Ylab Education
2003– Komplementära hälsometoder – taktil massage, Karlstads universitet
2011– Anatomy workshop för David Keil, Malmö
2012– Anatomi och fysiologi, Högskolan i Gävle
2012– Indisk Huvud- och ansiktsmassage, Ayurvedic Touch
2012– Introduktion till yogamassage, Axelsons Gymnastiska institut
2014– Online kurs, Breatheology the art of conscious breathing, Stig Åvall Severinsen
2016– Rytmisk rörelseträning och reflexintegrering vid smärta och problem i rörelseapparaten, del 1. Blomberg Rythmic Movement Training, Move and Mind Rörelsestudio
2018– Utbildning traumaanpassad yoga och dans (70h) för Josefin Wikström
2020– Optimumtränare, Optimum-metoden.se, Markus Greus

Veronica - lärare

Om mig
Jag kom först i kontakt med yoga 2006 då jag studerade i Australien och tog min första kurs. Det var en dynamiska och utmanande yoga som kan ha varit ashtanga yoga, men jag minns inte exakt. Det jag minns är känslan som yogan gav mig, ett lugn samtidigt som jag kände mig full av energi. Den var den känslan som gång på gång förde mig tillbaka till yogan när jag flyttade tillbaka till Sverige och under flera år utövade yoga sporadiskt.

Det var först när jag hittade ashtanga yoga och började träna för Anette som jag blev helt såld och började utöva både yin- och ashtanga yoga regelbundet. Sedan dess har jag tränat och utbildat mig för ett flertal andra duktiga och inspirerande lärare, både i Sverige och utomlands.

För mig har yogan varit en väg till utveckling – fysiskt, mentalt och känslomässigt. Yogan har visat att min kropp klarar saker som jag aldrig trodde att jag skulle klara, samtidigt som jag har lärt mig att lyssna till kroppen och framför allt att respektera den. Yogan har gett mig verktyg att se inåt, förmågan att hantera stress och möta utmaningar både inom mig själv och i min omgivning.

För mig är yogan inte bara en träning på mattan, utan något som hjälper mig att utvecklas på alla plan och som ger mig verktyg att ta med mig ut i vardagen och livet.

Utbildning

Lärare i bl.a. psykologi, beteendevetare fil.kand. psykologi.

2016 – Teacher training för Manju Jois (20h)
2017 – 200h Teacher training Ashtanga yoga & vinyasayoga på Sampoorna Yoga, Indien
2018 – 50h Teacher training Yinyoga på Sampoorna Yoga, Indien
2018 – Utbildning traumaanpassad yoga och dans (70h) för Josefin Wikström
2019 – Certifierad stresscoach
2019 – Online yoga anatomy course (50h) för David Keil
2019 – Instruktörsutbildning i Medveten andning

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*