12 juli, 2016

Mysore-style

Privat träning i grupp

När du har gått en grundkurs i ashtangayoga hos oss eller har motsvarande erfarenhet är du välkommen på Mysore-style. Mysore-style är det traditionella sättet att lära sig ashtangayoga. Enligt traditionen lärdes ashtangayoga systemet ut individuellt från en lärare till en elev. När eleven var redo för att gå vidare tilldelades hon/han fler positioner.

Mysore-style innebär att du tränar själv i ditt eget tempo tillsammans med andra, ungefär som på gymmet. Du tränar så långt du har kommit i serien och din dagsform tillåter. Det finns alltid en lärare i rummet som hjälper dig att komma ihåg rörelserna, kan ge dig alternativ om du har någon form av begränsning och introducerar dig till nya positioner.

Mysore-style är öppen för alla nivåer. Du kan vara nybörjare eller mer erfaren yogautövare eftersom all undervisning ges individuellt. Har du precis börjat med ashtangayoga gör du ofta ett kortare pass. Sakta bygger du styrka, uthållighet, smidighet och fokus under handledning av en lärare.

Några av fördelarna med Mysore-style:

• Du får individuell hjälp i alla positioner 
• Du tränar i ditt eget tempo och efter din dagsform
• Du tränar i gemenskap med andra

Systemet är uppkallat efter staden Mysore i Indien där Ashtanga yogans grundare Sri K. Pattabhi Jois startade Ashtanga Yoga Research Institute (KPJAYI). Läs mer om KPJAYI som idag drivs vidare av hans barnbarn Sri Sharath Jois.

Yoga för stela män, mysorekurs – grundkurs eller motsvarande erfarenhet krävs
Kursstart 1, måndag 19 augusti, kl.19.30- 21.00
Kursstart 2, måndag 28 oktober, kl.19.30- 21.00

Pris: 1 250 kr, 8 ggr. 90 min

I priset ingår 1 tillfälle att prova valfri klass på drop-in schemat (gäller endast under den tid kursen pågår)

Boka dig här

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*