30 november, 2019

LUCKA 3 TISDAG

 

Yoga är för alla 2019

Hur länge sen var det som du lyssnade på musik? Inte bara som ljudutfyllnad i bilen, på jobbet eller träningen utan verkligen lyssnade koncentrerat på musiken? Musik öppnar hjärtat och får oss att släppa loss, hänge oss åt något som är större än oss själva och det vardagliga livet. Musik hjälper oss att uttrycka vårt innersta och påminner oss om det som är evigt.

Dagens aktivitet är att lyssna på musik och göra en hjärtöppnande bakåtböjning. Leta fram din favoritmusik från en lycklig tid i ditt liv och frossa i glada minnen. Medan du lyssnar kan du göra kamelen (Ustrasana). Det är en bakåtböjning som öppnar upp framsidan av kroppen och stärker baksidan. Det är också en energigivande position som är perfekt att ta till så här års.

Gör så här: Ställ dig på knä med knäna höftbrett isär. Flexa fötterna och sätt tårna i mattan. Sätt händerna i ländryggen och aktivera låren.

Andas in och lyft bröstet upp mot taket. Andas ut och börja luta dig bakåt. I början kan det räcka att stanna här tills du ökat upp rörligheten. När du är redo att gå vidare (lyssna in kroppen), släpper du en hand i taget och placerar på hälarna. Behåll huvudet i ett neutralt läge i början men när det känns bra för nacken kan du släppa ner det bakåt.

Stanna här i fem djupa andetag. Lyssna på ditt andetag. Om andetaget blir kort och ansträngt är det ett tecken på att du gått för djupt in i positionen. Kom försiktigt ut ur positionen genom att andas in och lyfta upp en hand i taget tillbaka till ländryggen medan du långsamt rätar upp ryggen. Sist kommer huvudet upp till ett neutralt läge. Upprepa några gånger om det känns bra.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*