20 december, 2019

LUCKA 21 LÖRDAG

Yoga är för alla 2019

Idag är det vintersolstånd och för många är det en efterlängtad vändpunkt, eftersom det betyder att solen snart kommer att lysa på oss igen. Livet är också fullt av vändpunkter, vissa så små att de nästan inte märks förrän långt efteråt, andra mer dramatiska och omtumlande.

Dagens aktivitet är att tänka tillbaka på en viktig vändpunkt i ditt liv. Vad har denna vändpunkt inneburit för dig och det liv som du lever nu? Skriv ner dina tankar eller berätta för någon som finns i ditt liv.

För att komma i rätt stämning och visa uppskattning mot solen kan du värma upp med solhälsning A (Surya Namaskara A). Titta gärna på filmsekvensen i dagens lucka så ser du hur sekvensen går till. Gör 5 stycken eller så många du orkar och känn hur hela kroppen sträcks ut och blir varm.

Gör så här:

Andas in och sträck armarna över huvudet, titta upp på tummarna. Andas ut och kom ner hela vägen ner till golvet med händerna. Andas in igen, lyft bröstet och titta rakt fram med händerna i golvet. Andas ut och kom långt bak med båda benen i en hög plankposition och sänk dig ner till golvet. Sätt i knäna om det behövs. Andas in och sträck upp ryggen med hela överkroppen. Andas och kom upp i ett upp och nervänt V. Stanna i 5 andetag.

På inandning kliver du fram med ett ben i taget eller hoppar fram mot dina händer, lyft bröstet och sträck ut ryggraden. Andas ut och händerna kommer ner till golvet. Ansiktet kan vila mot dina knän. Andas in och kom upp hela vägen med händerna mot taket. Andas ut och släpp ner armarna längs sidorna.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*