30 november, 2019

LUCKA 2 MÅNDAG

Yoga är för alla 2019

Äntligen måndag och en ny vecka ligger framför oss! Eller? Måndagar förknippas ofta med något negativt. Nya saker som går sönder kallas för måndagsexemplar och uttrycket måndagssjuka används som en omskrivning för allmän seghet efter helgens bravader. Idag ska vi ge upprättelse åt måndagarna genom att se om vi kan ge dagen en mer positiv start genom att förändra vår morgonrutin.

Dagens aktivitet är att gå upp en timme tidigare än du brukar göra och njuta av morgonens stillhet. Om du brukar stiga upp kl. 6 går du alltså upp kl. 5. Använd den extra timmen till att försiktigt väcka kroppen med några yogaövningar, följt av en varm dusch eller ett bad och till sist en lång frukost. Kanske hinner du också meditera några minuter eller fylla på tacksamhetslistan som du påbörjade igår.

När man vill förändra något får man vara beredd på motstånd från både sig själv och omgivningen. Men som författaren Robin Sharma skriver: ”All förändring är kaosartad i börjad, förvirrande i mitten och underbar i slutet.” Det gäller bara att inte ge upp.

Happy baby är en skonsam yogaövning som mjukt väcker kroppen på morgonen.

Gör så här: Ligg kvar på rygg i sängen och dra knäna mot bröstet och håll om dem. Om du kan, vinklar du fötterna så att fotsulorna är uppåt och tar tag i fötterna från insidan eller utsidan. Håll om fötterna och tryck knäna ner mot utsidan av bålen. Gunga lite från sida till sida. Stanna kvar i positionen i 10 andetag.     

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*