16 december, 2019

LUCKA 19 TORSDAG

Yoga är för alla 2019

Den här tiden är förknippad med traditioner och förväntningar på hur helgdagarna ska firas. För många är det t.ex. tradition att göra samma sorts julgodis varje år. Varför inte förnya den traditionen lite i år? Idag kan du testa att göra en modernare variant av julgodis utan socker, gluten och mjölkprotein.

Choklad- och apelsinfudge:

Ingredienser

8 färska urkärnade mjuka dadlar
3 msk rå kakao
2,5 msk kallpressad ekologisk kokosolja
1 dl mandel
3 msk chiafrön som blandas med 0,75 dl vatten (låt stå tills det stelnat)
2 msk apelsinsaft
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver

 

Gör så här:

  1. Börja med att blanda chiafrön med vatten tills det stelnat (ca 15 minuter).
  2. Mixa chiafrön och resterande ingredienser med en stavmixer eller matberedare till en jämn smet.
  3. Smaka av för att hitta den perfekta balansen mellan kakao, apelsin och sötning. Klä en liten form med bakplåtspapper eller plastfolie och häll ner smeten.
  4. Ställ in i frysen och låt stelna i cirka 2 timmar.
  5. Dela den i bitar när den fortfarande är lite frusen och servera kall.

(Recept: Anja Forsnor)

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*