30 november, 2019

LUCKA 1 SÖNDAG

Yoga är för alla 2019

Idag är det 1:a advent och det är dags att öppna årets första lucka. Dagens aktivitet är att tända ett ljus, sätta dig bekvämt på en stol eller i skräddarställning på golvet och meditera över allt som du är tacksam över just nu. Skriv gärna ner det så att du kan gå tillbaka till det senare och fylla på med fler saker. Efteråt kan du vila i barnets position (Balasana) några minuter. Det är en grundande position som bl.a. sträcker ut ryggen och öppnar höfterna samtidigt som axlar, nacke och armar får slappna av.

Gör så här: Sätt dig på knä ovanpå dina fötter. Låt rumpan vara kvar mot fötterna och böj överkroppen framåt. Kommer du ända ner med huvudet kan du låta pannan vila mot golvet. Lägg en filt eller kudde under om det stramar under fötterna eller är svårt att komma ner med rumpan och huvudet. Låt armarna vila längs sidan av kroppen eller sträck ut dem framför dig.

Andningen är en central del i yogaträningen. I alla yogaövningar som presenteras i den här kalendern kan du försöka att andas med lugna och djupa andetag in och ut genom näsan. Om det känns obekvämt kan du öppna munnen lite.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*