13 juli, 2016

Lärare

Anette Höljö Polleryd

Anette är grundare av Ashtanga Yoga Karlstad. Hon har praktiserat yoga sedan 2000 och undervisat sedan 2002. Hennes yogiska bana började när hon bodde på Irland. Väl hemma i Sverige utbildade hon sig till Poweryoga lärare för Ulrica Norberg men fann snart att Ashtangayoga var hennes form.

Anette praktiserar Ashtangayoga och fortbildar sig regelbundet hos såväl nationella som internationella yogalärare. Bland annat Petri Räisänen, Lino Miele, Olle Bengtström, Maria Boox, Sharath Jois, David Keil mfl. Hon varit ett par gånger i Indien och praktiserat för Saraswati Jois och Vinay Kumar. Efter att ha deltagit i ett retreat i tystnad med Sarah Powers, fick meditation ett större utrymme i hennes liv. Hon har även deltagit i 10 dagars Vipassana retreat enligt Goenka och praktiserar regelbundet den formen.

Anette är personalvetare i botten och taktil massör. Hon har arbetat inom flera olika branscher och har lång erfarenhet av personlig utveckling.

”Min första upplevelse av yoga var känslan när jag landade i kroppen. Jag flyttade fokus från att vara fylld av tankar till att känna. Yoga gör mig glad, lugn och tillfreds med livet.”

Anette undervisar i Ashtangayoga, Yinyoga och meditation.

Veronica Berggren

Veronica har praktiserat yoga av och till de senaste tio åren men det var först när hon kom i kontakt med ashtangayoga för två år sedan som hon började praktisera regelbundet. Sedan dess har hon praktiserat för flera olika lärare, både svenska och internationella, och 2016 gick hon en kortare teacher training för Manju Pattabhi Jois.

Veronica är utbildad lärare och beteendevetare och har i flera år arbetat med utbildning.

”För mig har yogan blivit ett sätt att hitta ett inre lugn, samtidigt som den ständigt utmanar och utvecklar mig både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Oavsett hur jag känner mig när jag kliver på mattan så är jag alltid lugnare, gladare och mer tillfreds efter ett yogapass. Det är fantastiskt vad som börjar hända när kropp, sinne och andning arbetar i samma riktning!”

Veronica går som elev hos Anette och undervisar i grundkurs i ashtangayoga.

Nina Nyhlén

Nina är vår nya yogainspiratör som gärna vill inspirera till ett liv med yoga. Hennes yogaresa tog fart på allvar när hon började med ashtanga vinyasa yoga här för tre år sedan. Sedan dess har intresset för yoga i allmänhet och ashtangayoga i synnerhet blivit en allt större del av livet. Därför deltar hon så ofta hon kan i ashtanga-workshops i Sverige och utomlands. Hennes fasta övertygelse är att yoga är för alla och inte bara en utvald skara.

I sin roll som yogainspiratör vill Nina bl.a. arbeta med att anordna inspirerande yogautmaningar på instagram. Hon vill också gärna prata om ashtangayoga, sanskrit och Indien med alla som är intresserade. Det kan vara värdefullt att utbyta tankar och erfarenheter kring känslor av stark glädje eller rädsla och smärta som brukar poppa upp hos oss alla efter en tids yogaträning.

Nina är också alltid pigg på att testa och introducera nya saker i shalan, som t ex yogahjulet och Feet-up. Hjälpmedel är till stor glädje för alla som vill prova bakåtböjningar och huvudstående på ett säkert och tryggt sätt. Håll dig uppdaterad om nästa gratistillfälle att testa yogaleksakerna!

Du kan även följa Nina på det öppna instagramkontot @yoga_is_for_everyone.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*