12 juli, 2016

Kurser och öppna klasser – old

Vi erbjuder kurser och öppna klasser i Ashtanga yoga och Yin yoga.

Kurs
En kurs löper under ett förutbestämt antal gånger, för att delta krävs att du har anmält dig innan. Drop-in gäller inte på kurser om det inte står annat i schemat.

Öppen klass
En öppen klass innebär att du inte behöver boka dig på förhand utan kan droppa in när det passar dig. Du kan välja att betala för en gång eller köpa klippkort för flera gånger.

Kurs- och klass beskrivningar

Grundkurs Ashtanga yoga intensiv – ingen erfarenhet krävs
Detta är en kurs för dig som vill få en känsla för vad Ashtanga yoga är under en kortare tid. Du introduceras i andningsteknik, kroppslås och att synkronisera andning med rörelse. Du arbetar med solhälsning A + B, stående, några sittande och avslutande positioner. Den här kursen passar dig som inte har provat yoga tidigare eller du som vill fräscha upp dina kunskaper eller kommer från en annan yogaform.

Grundkurs Ashtanga yoga – ingen erfarenhet krävs
I lugnt tempo går du igenom grunderna i Ashtanga yoga. Du introduceras i andningsteknik, kroppslås och att hitta flödet mellan andning och rörelse. Du arbetar långsamt med solhälsningar A + B, stående, några sittande och avslutande positioner. Den här kursen passar dig som inte har provat yoga tidigare och som i lugnt tempo vill lära dig Ashtanga yoga.

Fortsättningskurs Ashtanga yoga – erfarenhet krävs
Nu ökas tempot lite och du gör fler sittande positioner och alla avslutande positioner. Du tränar på att fördjupa din andning, hålla kroppslåsen och att lägga större vikt vid närvaro och flöde i rörelserna. Den här kursen kräver att du har gått en introduktionskurs.

Mysore – ingen erfarenhet krävs
Mysore är det traditionella sättet att lära sig Ashtanga yoga. Enligt traditionen lärdes yogan ut från lärare till en elev i taget. Eleven tilldelades en rörelse allt eftersom hon eller han var redo. I dag lärs Ashtanga yoga ut till många elever samtidigt vilket gör att tempot inte alltid passar alla. Att träna Mysore innebär att du får träna i ditt eget tempo och med din egen andningsrytm. Du tränar så långt du har kommit i serien och dagsformen tillåter.

I en Mysore klass finns det en lärare som hjälper dig med rörelserna och kan ge dig alternativ om du har någon form av begränsning och introducerar dig till nya positioner. En Mysore klass är öppen för alla nivåer. Du kan vara nybörjare eller mer erfaren yogautövare. All undervisning ges individuellt. Du bygger sakta styrka, uthållighet, smidighet och fokus under handledning av en lärare.

Några av fördelarna med att träna Mysore:

• Du får individuell hjälp i alla positioner
• Du tränar i ditt eget tempo och efter din dagsform
• Du tränar i gemenskap med andra

Ledd klass Ashtanga yoga – erfarenhet krävs
Att delta i en ledd klass innebär att du guidas genom den första serien i Ashtanga yoga eller delar av den. Har du inte gjort alla positionerna i serien, gör du så långt du kan och vill och väntar sedan in de andra och gör de avslutande tillsammans. Ibland kan klassen övergå till Mysore träning vilket innebär att du får fortsätta i ditt eget tempo med fler rörelser och göra de avslutande positionerna själv.

Yin yogaingen erfarenhet krävs
Känner du dig stel i kroppen och/eller upplever du att du har begränsad rörlighet och vill bli smidigare? Är ditt huvud fullt av tankar som du har svårt att styra? Det kan vara en utmaning att sitta still när kroppen värker och huvudet är fullt av tankar. Yin yoga passar dig som aldrig har tränat eller utövat någon fysisk aktivitet och du som tränar regelbundet och vill praktisera stillhet, mentalt och fysiskt.

Yin yoga utförs genom att du sitter eller ligger still i olika positioner med hjälp av kuddar, klossar och filtar för att underlätta för kroppen att slappna av. Positionerna utförs utan att spänna några muskler mellan 3-5 minuter. Syftet är att komma åt den djupt liggande bindväven runt leder och ligament för att öka rörligheten i höfter, bäcken och nedre delen av ryggen. Passet inleds med en kortare fokusering därefter följer ett antal rörelser som sedan avslutas med vila. Ett behagligt sätt att öka din rörlighet och att stilla ditt sinne.

Workshop
En workshop kan vara vara olika lång allt från några timmar till en helg. Det är ett tillfälle att fördjupa och fokusera på olika delar av yogan. Det kan vara t.ex. andning, kroppslås, solhälsningar, filosofi eller liknande. Har du önskemål och egna förslag hör gärna av dig. 

Schema
Priser
Boka kurs eller workshop

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*