11 december, 2019

Introduktion till ashtanga yoga & mysore

Den här workshopen passar dig som vill börja träna ashtanga yoga hos oss och inte har möjlighet att gå en längre kurs. Under 2 timmar introduceras du i ashtangasystemet och mysore som är det traditionella sättet att träna ashtanga yoga.

Vi går igenom andningsteknik, vinyasametoden, solhälsning A +B och några avslutande positioner. Efter workshopen kan du köpa klippkort och börja träna hos oss på våra mysoreklasser. 

Ashtanga yoga är en fysisk och dynamisk yogaform. Ashtangasystemet består av olika serier av asanas (positioner) som man lär sig en efter en, position efter position. Rörelserna utförs i ett flöde och binds ihop till sekvenser med hjälp av andetaget. Syftet med att göra samma positioner i samma ordning varje gång man tränar är att de fysiska rörelserna efter hand blir en meditation i rörelse. Förutom att man stärker kroppen och gör den smidigare stillar man också sinnet.

Även om ashtangayogan vid första anblick kan verka svår och avancerad så finns det alltid anpassningar att göra för alla positioner. I traditionell mysoreträning lär man sig en position i taget, vilket ger möjlighet att modifiera rörelsen efter sin egen kropp och sina egna förutsättningar.

Den här workshopen passar dig som inte har provat yoga tidigare eller om du kommer från en annan yogaform.

Datum: söndag 22 mars, kl.17.30-19.30
Pris: 250 kr. 120 min.
Lärare: Veronica

Boka dig här

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*