Mysore-style, drop-in

Mysore-style

Mysore-style – erfarenhet krävs

Tisdag     kl. 19.00 – 21.00, drop-in till 20.00
Torsdag  kl. 19.00 – 20.30, drop-in till 19.30
Fredag    kl. 06.15 – 08.45, drop-in till 07.30
Söndag   kl. 09.00 – 11.00, drop-in till 09.30 – egen träning utan lärare, 50 kr.

Lärare: Anette

Mysore-styel är det traditionella sättet att lära sig ashtangayoga. Namnet kommer från en stad i södra Indien där Sri K. Pattabhi Jois, Ashtangayogans grundare levde och verkade. Enligt traditionen lärdes yogan ut från en lärare till en elev i taget. Eleven fick fler rörelser att träna allt eftersom hen hade den styrka och rörlighet som krävdes.

I dag lärs ashtangayoga ut till många elever samtidigt vilket gör att tempot inte alltid passar alla. Då är Mysore-style ett bra alternativ där du kan träna i ditt eget tempo och andningsrytm. Det innebär att längden på ditt yogapass kan vara olika beroende på hur långt du har kommit i serien och hur din dagsform är. Ett Mysore pass har oftast en flexibel starttid vilket innebär att du kan droppa in när det passar dig och avsluta individuellt.

En Mysore klass är öppen för alla nivåer. Du kan vara nybörjare eller mer erfaren yogautövare eftersom undervisning ges individuellt. När du är nybörjare gör du oftast ett kortare pass för att vänja kroppen och sinnet. Det finns alltid en lärare tillhands som hjälper dig med rörelserna och kan ge dig alternativ om du har någon form av begränsning samt introducerar dig till nya positioner. Sakta i ditt eget tempo bygger du styrka, uthållighet, smidighet och fokus under handledning av en lärare.

Några av fördelarna med att träna Mysore-styel:

  • Flexibel starttid, du kan komma när det passar dig och avsluta i ditt eget tempo
  • När du har möjlighet att träna i ditt eget andningstempo kan yogan bli det den är avsedd att vara ”en meditation i rörelse”
  • Du får individuell hjälp i positionerna av en lärare
  • Tränar i ditt eget tempo i gemenskap med andra

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*