7 oktober, 2019

Ashtanga yoga

Ashtanga vinyasa yoga ofta kallad ”ashtanga yoga” är en dynamisk svettig yogaform där du tränar både kroppen och sinnet. Det som främst utmärker ashtanga yogan är andningstekniken (ujjayi), blickfokus (drishti) och vinyasasystemet.

Ashtanga yogan är indelad i 6 stycken serier där varje serie innehåller ett antal positioner som utförs i en bestämd ordningsföljd. Du börjar med att lära dig de grundläggande och några avslutande positioner i första serien. När du behärskar första serien är du redo att gå vidare till andra serien o.s.v. Om du tränar regelbundet dvs. minst 3-5 ggr i veckan stärker du kroppen fysiskt och mentalt.  Ashtanga yoga är en daglig träning och enligt traditionen utförs träning på morgonen när sinnet är som lugnast, 6 dagar i veckan med en vilodag. Det tar flera år att behärska hela första serien.

När du har gått en grundkurs/ privatlektion i ashtanga yoga hos oss eller har motsvarande erfarenhet är du välkommen att träna mysore-style. Mysore-style som är det traditionella sättet att träna och lära sig ashtanga yoga är dit du strävar efter att ha lärt dig grunderna i ashtanga yoga.

I en mysore-klass kan både du som är ny och du som är mer van yogautövare träna samtidigt eftersom alla tränar i sin egen takt och på sin egen nivå. Lärarens uppgift är att hjälpa dig komma vidare i form av att introducera dig till nya positioner eller ge dig alternativ om du har någon form av begränsning.

En av de stora fördelarna med att träna mysore-style är att du får individuell hjälp. Det gör att du utvecklas snabbare både fysiskt och mentalt. Eftersom du kan komma och gå som du vill inom tidsramen för klassen kan du också välja hur länge du vill träna beroende på din dagsform och tid. När du blir van att träna självständigt och följa din egen kropps rytm kommer lättare igång med din träning hemma.

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*