4 september, 2017

Ashtangayoga workshop med Tobias Palm

28-30 september, 2018

Foto: Nicki Twang

“Ashtanga Yoga is a breathing practice”

 

FREDAG 28/9  Kl. 18:00-20:00 Ledd klass, Yogamala – Japamala
En ledd Ashtangayoga klass som passar för alla nivåer. Fokus ligger på andning och inte på de fysiska ställningarna. Vi börjar med Ashtangayoga och full vinyasa och avslutar med Japamala: asana, chanting, koncentration och meditation. Upplev likheterna mellan asana Ashtangayogans mala och Japamala.“…….each vinyasa is like a sacred bead to be counted and focused on, and each asana, is like a flower strung on the thread of the breath.”
LÖRDAG 29/9   Kl. 08:00-10:00 Mysore-style grupp 1*
    Kl. 10:00-12:00 Ledd klass/ Mysore-style intro, grupp 2*
    Kl.14:00-16:00 Workshop
 “Discover bandhas in the play between breath and gravity.”
En lekfull workshop där vi utforskar samspelet mellan tyngdkraften och andningen i allt från solhälsningarna till handstående. Upptäck bandhas där andningen och tyngdkraften möts.
SÖNDAG    30/9 Kl. 08:00-10:00 Mysore-style grupp 1*
Kl. 10:00-12:00 Ledd klass/ Mysore-style intro, grupp 2*
 Pris: 1 650 SEK för hela helgen
*max 12 deltagare i varje grupp, boka dig till en av grupperna.
Grupp 1: Mysore-style (för dig som är van utövare av Mysore-style)
Grupp 2: Ledd klass/ Mysore-style intro (för dig som är nybörjare och inte har praktiserat Mysore-style)

Boka dig här

OM TOBIAS PALM

Tobias är född och uppvuxen i Sverige, men flyttade till Norge 1997. Han är utbildad optiker. Under en period runt 2006, då han bodde i Buenos Aires för att lära sig argentinsk tango, upptäckte han yogan. Hans intresse för sambandet mellan andning, rörelse och intention i den argentinska tangon ledde honom vidare in på yogavägen. När han året därpå hade återvänt till Oslo började han praktisera, och senare arbeta, som assisterande lärare på Ellen Johannesens studio Ashtanga Yoga Oslo (AYO).

Det är samma kvaliteter som finns i tangon som ligger till grund för Tobias justeringar och mysoreundervisning. Han är inkännande, ödmjuk och respektfull. Rörelserna han arbetar med är i första hand jordande och främjar andningens kvalitet.

Under 2012 fullgjorde Tobias en 200 timmar lång lärarutbildning med John Scott. Sedan dess har han assisterat Scott på workshops och retreat i Norge, Sverige, Polen, Spanien och Indien. År 2016 blev Tobias certifierad som en av John Scotts få 500-level Graduate Teachers. Titta gärna in på Tobias sida på Instagram: @obiwanyogi.

 

 

 

Boka kurs eller workshop

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev


Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*

Prenumerera på Ashtanga Yoga Karlstads nyhetsbrev

Förnamn*

Efternamn*

E-post adress*